Facts about famous songs

Ούλλοι ξέρουμε το “I shot the sheriff”, το “Smells like a teen spirit” , αλλά ξέρουμε τις ιστορίες πίσω τους?!? ΟΧΙΙΙ?!? Keep reading φίλε μου.

1. Nothing else matters-Metallica

Το συγκεκριμένο τραγούδι εγράφτηκε ενώ ο frontman James Hetfield εμίλαν με την κορούδαν του στο τηλέφωνο. Σαν εμίλαν εποσκολιέτουν με την κιθάρα, τζαί σιγά σιγά οι νοτούες εγινήκαν το τραγούδι που ούλλοι ξέρουμε. Οι στίχοι αναφέρουνται στις σχέσεις εξ αποστάσεως, αφού ο James έπρεπε να ταξιδεύκει συχνά λόγω περιοδείων τζαί για το “δέσιμο” που είχαν ως couple.

2.Smells like teen spirit- Nirvana

Ο Kurt Cobain έγραψε το τραγούδι για μιαν πρώην του (Φάτην Courtney Love) που ήταν η drummer των Bikini Kill, Tobi Vail. Η συγκεκριμένη εφορούσεν ένα άρωμα με το όνομα “Teen Spirit” . H Leadsinger των Bikini Kill μια καλήν ημέρα μετά των χωρισμό του Kurt με την Tobi, έμπηκεν στο δωμάτιο του τζαί έγραψε ένα σωρό πελλάρες πας τον τοίχο του. Γιατί? Γιατί έτσι θέλει το καττίν. So, μετά που έννα χρονικό διάστημα ο Kurt ετηλεφώνησεν στην Kathleen Hannah τζαί ερώτησεν την αν μπόρει να χρησιμοποιήσει τζίνα που έγραψεν στον τοίχο για ένα τραγούδι. Στο τοίχο χαρακτηριστικά έγραφε Kurt Smells Like Teen Spirit’ . Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. 

3.Rocket Queen- Guns n Roses

Αν πρώτη φορά ακούεις το τραγούδι, εννά προσέξεις στη μέση του τραγουδιού μια να τσιριλλά σεξουαλικώς. Η συγκεκριμένη κοπέλα είναι η Adam Smith, τζίνο το τζαιρό κορούδα του Steven Adler, drummer των Gn’R. Κι επειδη ο Steven έκαμνε λαθκιές, είπε να εκδικηθεί. Η εκδικηση? Να ερωτοτροποιήσει με τον Frontman Axel Rose μες στο studio, για το τραγούδι. Στο βιβλίο του Slash λέγεται πως τζιαμέ ήταν σχεδόν ούλλοι του συγκροτήματος τζαί εθωρούσαν τους. Ναι η κοπέλα που ακούετε όντως κάμνει τιριτάχτα. Άκου την στο 2.35. What can i say? It’s so hard to be a rockstar.

4.Smoke on the Water- Deep Purple

Οι Deep Purple ηχογραφούσαν ένα δίσκο στην Ελβετία, ο Frank Zappa έκαμνε set με τους Mothers of Invention τζαί την ώρα του show κάποιος έριξε μιαν φωτοβολίδα με αποτέλεσμα να πάρει φωθκιά ένα μέρος της περιοχής, μαζί τζαί το Studio που ηχογραφούσαν οι Deep Purple.

5.Seven Nation Army- White Stripes

Μετά την σύνθεση του επικού τραγουδιού, εθέλαν τίτλο τζαί στίχους (Όι εν εσκέφτηκε για στίχους το “Να πεθάνει ο Χριστόφκιας”). o Jack White εθυμήθκε που όταν ήταν μιτσικουρής επαράκουσε το Salvation Army (Ομάδα χριστιανών) σε Seven Nation Army. Fucked up as a kid..

6. I shot the sheriff- Bob Marley

O Sheriff έννεν ο σερίφης της άγριας δύσης. ο Sheriff ήταν ο γιατρός της κοπέλας του Bob τότε, Esther Anderson.  Ο γιατρός εδίαν στην Esther χάπια αντισύλληψης, κάτι που ο Bob θεωρούσεν λάθος. Οι στίχοι λαλούν καθαρά:

Sheriff John Brown always hated me,
For what, I don’t know,
Every time I plant a seed,
He said kill it before it grow,
He said kill them before they grow.

Leave a comment