DC Universe VS Marvel Heroes: FIGHT!

Dear Geeks,

Σήμερα θα παρουσιάσουμε ήρωες της DC Universe και της Marvel που έχουν πολλά κοινά…χαρακτηριστικά. Πάρα πόλλα. Πάρα πάρα πολλά. You get the point.Let’s start:

Green Arrow v Hawkeye:

Ο Πρασινοβέλος Oliver Queen, έσσιει τρείς διαφορετικές εκδοχές για τον παρελθόν του. Αρχικά ήταν αρχαιολόγος, μετά εκάμαν τον πλούσιο playboy (μούζα να έσσιει ο Hugh Hefner) που είτε έππεσε καταλάθος ή ήταν μεθυσμένος τζαί έππεσε που το πλοίο του, εκατέληξε σε ένα νησί τζαί για λόγους επιβίωσης έμαθε την τέχνη του τόξου (Μάθε τέχνη κι άστηνε…). Μοιάζει με τον Robin Hood, και στα μετέπειτα χρόνια του εισάγεται στο Justice League. Πρωτοεμφανίζεται στο  More Fun Comics #73, (1941).

Ο Γερακομάτης Clint Burton που την άλλη έμεινε ορφανός (Μα καλάν ρε, έμεινε τζαί κανένας γονιός να χαρεί για τα κοπελούθκια του μες τούτα τα κόμικς??) και δούλεψε σε τσίρκο. Αργότερα εσυνεργάστηκε με την SHIELD. Πρώτη εμφάνιση :Tales of Suspense #57 (1964).

Κάτι δεν μου κολλά..Πολλά καλοί με τα τόξα, μια φάση τζί 2 μπένουν σε “οργανισμούς που καταπολεμούν το έγκλημα μαζί με Superheroes”..Χμμμ σύμπτωση?

The Flash v Quicksilver:

The Flash, Jason Peter Garrick ήταν ένας τύπος που εδούλευκε στο εργαστήριο του, εποτζιμήθηκε τζιμέσα τζαί εισέπνευσε αέρια (μια άλλη ιστορία μιλά για χημικά σε συνδυασμό με χτύπημα κεραυνού) που τον εκάμαν super-fast με γρήγορα αντανακλαστικά.  Φυσικά και επέθανε η μητέρα του, τζαί  για τον φόνο εκατηγορήθηκε ο πατέρας του. Σε ένα κόμικ ο Flash νικά σε αγώνα ταχύτητας τον Superman.  Χαρακτηριστικά, τρέχει και ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ  με την ταχύτητα του φωτός.  He even time-travel god damn it! Πρωτοεμφανίστηκε το 1940.

O Quicksilver Pietro και η αδερφή του Wanda,  υιοθετήθηκαν που μια οικογένεια τσιγγάνων (ο παπάκης Magneto είσσιεν άλλες δουλειές) . Έπειτα εκάμαν ally με τον παπάκη, και μετέπειτα επίαν λίο τζαιρό με τους Avengers(Έτσι για να περνά η ώρα βρε αδερφέ)  Ο Quicksilver ως μεταλλαγμένος, εγεννήθηκε με το συγκεκριμένο χάρισμα. Να τρέχει γρήγορα. Πολλά γλίορα.Φούσπιν. (Το φούσπιν φκένει που το Full speed να φανσταστώ?) Πρωτοεμφανίστηκε το 1964.

Δύο ήρωες με το ίδιο χάρισμα πάλε…χμμ.. Πολλοί συγκρίνουν τους, πολλές απόψεις, I give a point στον quicksilver στο X-Men: Days of future past για το cool attitude του και την φανελλούα του με τους Pink Floyd. Να αφήκω άλλους να αποφασίσουν..

Και φτάνουμε στο επίμαχο: Batman vs Iron man

Batman: You know the story.  Πλούσια οικογένεια, Bruce Wayne 8 χρονών, μπούμ μπούμ οι δικοί του για να τους κλεψουν, μινίσκει μόνος του, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την περιουσία του για να καταπολεμήσει το έγκλημα με την στολή του , τα gadgets του, τις πολεμικές του τέχνες. Πρώτη εμφάνιση : Detective Comics #33 (Nov. 1939)

Iron man:  O Tony Stark ακολουθεί τα χνάρια του παπάκη του,εταιρία που κάμνει όπλα για τον στρατό, δημιουργεί την στολή του, καταπολεμά το έγκλημα και πάνω από όλα δεν κρατά την ταυτότητα του μυστική, κάτι που τον ζορίζει κάτα διαστήματα. Πρώτη εμφάνιση : Tales of Suspense #39 (1963)

Βλέπεται καθόλου ομοιότητες? Εγώ δεν…αλλά κάποιοι κακοπροαίρετοι λαλεί τζαί η νούννα του Κωσταντίνου στο Κωσταντίνου και Ελένης, θα έλεγαν πως τζί 2 είναι εκατομμυριούχοι, τζι 2 χωρίς super powers , τζί 2 αποφασίζουν να καταπολεμήσουν το έγκλημα.

Ξέρω επροσέξατε ούλλοι πως η DC Universe ήταν η πρωτοπόρος στους συγκεκριμένους ήρωες ενώ η Marvel ένα σκαλί πιο πίσω. I’m not here για να πω οτι κοπάρουν τους. Maybe, maybe not, I don’t know. Απλά οι ίδιοι οι χαρακτήρες ακόμα τζαί με τα ίδια super powers που εν το βασικό θέμα σε κάθε ήρωα των κόμικς, έχουν δικήν τους ιστορία, έχουν τον δικό τους χαρακτήρα, διαφορετικά χαρακτηριστικά σε κάθε ιστορία. Παραδείγματως χάρη,  Ο Batman εν πιο σκοτεινός, πιο ρεαλιστικός, πιο complex story. Ο Iron man εν ο κούλ τύπος , με το χιούμορ, πιο light κατάσταση. Προσωπικά αγαπώ τζαί τους 2 για διαφορετικούς λόγους.  But you can debate on the comment section! Δημοκρατικά να μαλώνουμε τζαί να ξιτιμαζούμαστε για το ποιός εν ο καλύτερος!

 

Leave a comment